logo songteksten.net

Emile Ratelband wijt scheidingen aan zichzelf

(Novum) - De twee scheidingen die Emile Ratelband meemaakte wijt hij aan zichzelf. De positiviteitsgoeroe besteedde vroeger naar eigen zeggen te weinig tijd aan zijn geliefden. Nu maakt hij liever duidelijke afspraken.

"Ik heb twee scheidingen achter de rug en ben wel tot de conclusie gekomen dat het aan mij lag", geeft Ratelband toe in het boek Meer Dan Lekker Weer van Hester Schoppert. "De fout die ik altijd heb gemaakt, is dat ik te veel tijd aan mijn zaak en mijn kinderen besteedde en te weinig aan mijn relatie."

Ratelband heeft zijn gedrag verbeterd en schept nu duidelijke afspraken voor zichzelf en zijn vrouw. Zo vindt hij dat hij en zijn partner nooit zonder de ander een avondje uit mogen. "Mijn eerste ex deed dat wel en dat vind ik een motie van wantrouwen", zegt Ratelband stellig.

"Als ik alleen de kroeg in ga, dan ga ik de kroeg in om iets op te pikken, om te neuken. Dat klinkt een beetje banaal, maar zo zie ik dat toch wel", zegt de 61-jarige ondernemer. "Als jij behoefte hebt om alleen uit te gaan, dan moet je lekker alleen blijven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren