logo songteksten.net

René Froger verhoord in auteursrechtenzaak -2-

(Novum) - (Mededeling redacties: Update. Bron aangepast, reacties advocaat Van Katwijk en Buma toegevoegd. Hele bericht herschreven.)

John van Katwijk, de voormalig manager en liedjesschrijver van René Froger, spant een zaak aan tegen auteursrechtenorganisatie Buma. Froger, zijn achtergrondzangeres Mandy Huyds en een medewerker van Buma worden in die zaak waarschijnlijk deze maand gehoord als getuigen.

Volgens Van Katwijk verzwijgt Froger al jarenlang optredens voor Buma, waardoor liedjesschrijvers als hijzelf gedupeerd worden. De zanger werd eerder gedagvaard door de auteursrechtenorganisatie, maar trof vorig jaar een schikking en overlegde alsnog al zijn speellijsten. Van Katwijk wacht echter nog steeds op zijn misgelopen inkomsten. "Hij heeft nog niet het geld gekregen waar hij recht op heeft", zegt zijn advocaat Wim Maas tegen Novum Nieuws.

Volgens Maas was Buma al lange tijd op de hoogte van het feit dat Froger optredens verzweeg. Hoewel Van Katwijk speellijsten van de zanger aan Buma gaf, zou die organisatie daar niets mee hebben gedaan. Buma heeft de belangen van Van Katwijk niet goed behartigd, vindt Maas.

Buma is zich van geen kwaad bewust. "Wij zien deze zaak met vertrouwen tegemoet", reageert een woordvoerder. Volgens de zegspersoon heeft Van Katwijk al het geld gekregen waar hij recht op had. "Tot op de cent nauwkeurig."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren