logo songteksten.net

Guus Meeuwis schrijft mee aan Koningslied

(Novum) - Guus Meeuwis klimt in de pen voor het Koningslied. Ook Acda en De Munnik en Daphne Deckers schrijven mee aan de tekst voor het lied, maakte organisator Radio 2 bekend. Het Koningslied is door John Ewbank gecomponeerd ter gelegenheid van de troonswisseling.

Meeuwis, Acda en De Munnik en Deckers worden een handje geholpen door de Nederlandse bevolking. Geïnteresseerden kunnen via een speciale website tot en met volgende week woensdag een regel insturen waarin ze beschrijven hoe hun droom voor Nederland eruitziet. De 'beste en treffendste woorden, zinnen, zinsdelen en passages' worden vervolgens gebruikt in de definitieve tekst, die op 22 april wordt bekendgemaakt.

Ondertussen zijn de eerste namen van artiesten die het Koningslied zingen ook bekend. Glennis Grace, Jim Bakkum en Trijntje Oosterhuis zijn van de partij, evenals Lisa Lois, Edsilia Rombley en Rowwen Hèze. Ook Anita Meyer en Lee Towers staan op 30 april in Ahoy, van waaruit een liveverbinding wordt gemaakt met het koningspaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren