logo songteksten.net

Vaderschap overtreft verwachtingen Fedja van Huêt

(Novum) - Fedja van Huêt heeft het prima naar zijn zin als vader. "Je weet niet goed wat je kunt verwachten", vertelt de 39-jarige acteur in tijdschrift Viva. "Maar het is nog veel leuker dan ik had gedacht."

Fedja, die twee jaar geleden vader werd van een dochter, hoort regelmatig dat mensen het vaderschap vinden tegenvallen. "Dat kan ik me ook helemaal voorstellen, want je leven verandert drastisch", vertelt de acteur, die het belangrijk vindt hoe je met het ouderschap omgaat. "Ik ben iemand die zich van tevoren niet zo veel zorgen maakt over dingen, en ook niet zo veel verwacht."

Toch vindt de acteur de verantwoordelijkheid over een kind 'een zwaar besef'. "Daar moet je ook vooral niet te vaak bij stilstaan, want daar heb je niks aan. Ik probeer mijn kind liefde en vertrouwen te geven. En een veilige plek. De rest heb ik niet in de hand."

Van Huêt is blij dat hij altijd bij zijn vrienden terechtkan. "Mannenvriendschappen zijn fijn. Ik zou het anders Spaans benauwd krijgen", bekent de acteur, bekend van films als Karakter en Loft. "Vriendschappen met vrouwen zijn een stuk intenser. Nou ja, ik weet niet of de intensiteit hoger is, maar de frequentie is dat wel. Als je elkaar weinig ziet, hou je minder van elkaar, lijkt wel. Terwijl dat in mijn ogen onzin is."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren