logo songteksten.net

Rolling Stones kondigen nieuwe tournee aan -3-

(Novum) - (Mededeling redacties: Update. Meer informatie over concerten. Kop aangepast, bericht herschreven.)

The Rolling Stones gaan weer toeren. De rockers trappen hun 50 & Counting-tournee af in Los Angeles, maakten de heren woensdagmiddag bekend. De tournee staat in het teken van het vijftigjarig bestaan van de band.

In een Youtube-video lieten de rockers doorschemeren concerten in onder meer Los Angeles, Chicago, Toronto, Boston en Philadelphia te geven. De Stones, die vorig jaar hun vijftigjarige jubileum vierden, traden in november en december al op in Groot-Brittanniƫ en de oostkust van de Verenigde Staten.

Het lijkt er vooralsnog niet op dat The Rolling Stones ook naar Nederland komen. De laatste keer dat de rockers op leeftijd in Nederland optraden was in juni 2007. Toen stonden ze in het kader van de Bigger Bang-tournee in het Nijmeegse Goffertpark. Wel keren de Stones terug naar Europa, op 6 juli staan ze in Hyde Park in Londen.

"50 & Counting is tot nu toe geweldig geweest", reageert zanger Mick Jagger op de website van de Stones. "We hebben vorig jaar een paar shows in Londen en New York gedaan en dat was zo leuk dat we dachten: we doen er nog een paar. Het is een goed concert. Veel oud materiaal dat iedereen wil horen met hier en daar een verstopt pareltje."

Jagger vertelt blij te zijn met het podium, dat de vorm van een mond heeft. "Ik kan rond het publiek lopen. Het is ontzettend leuk om zo dicht bij het publiek te kunnen komen."

Wanneer de Stones hun tournee aftrappen, hangt af van verschillende sportevenementen in Los Angeles. Het eerste concert waarvan de datum wel bekend is, is de show die op zondag 5 mei plaatsvindt in Oakland. The Rolling Stones geven in totaal acht concerten in de Verenigde Staten en een show in Toronto en Londen. Ook zijn de heren van de partij tijdens het Glastonbury Festival.

Volgens het Amerikaanse muziekblad Billboard laten de Stones het hier niet bij. Ingewijden verklappen dat binnenkort nog eens tien concerten worden aangekondigd.

The Rolling Stones telden al dagenlang af naar de aankondiging van woensdag. Fans van de band hoopten op een wereldtournee. De Stones trokken tussen 2005 en 2007 voor het laatst over de wereld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren