logo songteksten.net

Lucasarts sluit zijn deuren

(Novum) - Na 31 jaar wordt gameuitgever Lucasarts opgedoekt. Games rond merken als Star Wars en Indiana Jones, eigendom van het door Disney opgekochte Lucasfilm, worden via de verkoop van licenties bij andere gamebedrijven ondergebracht. Dat heeft moederbedrijf Disney woensdag aangegeven tegenover het Amerikaanse tijdschrift Game Informer. Het is niet bekend welke bedrijven aan welke games werken.

Het laatste spel dat uit de stal van Lucasarts kwam, was het kinderspel Kinect Star Wars voor de Xbox 360 in april vorig jaar. Die game was geen commercieel succes. Een Star Wars-spel dat vorig jaar onthuld werd, Star Wars 1313, lijkt vroegtijdig geannuleerd te zijn. Het enige succes in de laatste jaren waren de Lego Star Wars-spellen, gemaakt door Traveler's Tales en uitgegeven door Lucasarts.

De grootste successen kende het Amerikaanse gamebedrijf in de jaren negentig. Avonturenspellen als The Secret of Monkey Island uit 1990, Maniac Mansion: Day of the Tentacle (1993) en Grim Fandango uit 1998 gelden als de beste spellen uit het genre.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren