logo songteksten.net

'Apple komt met eigen versie Spotify'

(Novum) - Apple staat op het punt een deal te sluiten met Warner Music en Universal voor een nog aan te kondigen streamingmuziekdienst. Deze dienst zou gratis zijn en via iTunes werken op mobiele apparaten. Dat schrijft techwebsite Cnet op basis van anonieme bronnen. In Nederland zou Apple vooral concurrentie hebben van Spotify.

In de Verenigde Staten zou Apple met de nieuwe dienst vooral een concurrent worden van Pandora. Apple zou zijn dienst goedkoper willen maken dan Pandora. Zo wil het bedrijf volgens Cnet deals sluiten met internetbedrijven voor het dataverbruik en adverteerders binnenhalen. Vanuit de dienst kunnen gebruikers doorklikken naar iTunes om zojuist gehoorde muziek te kopen.

Apple zou zijn muziekdienst deze zomer willen onthullen. Niet veel later moet hij onder meer in het Groot-Brittanniƫ, Frankrijk, Duitsland, Australiƫ en Japan beschikbaar zijn.

De contracten met Universal en Warner Music zijn volgens Cnet nog niet getekend. Apple heeft zelf niets bekendgemaakt over een eigen muziekdienst.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren