logo songteksten.net

Tomb Raider verkoopt slechts de helft

(Novum) - Van de nieuwe Tomb Raider is iets meer dan de helft van het verwachte aantal exemplaren verkocht. Waar game-uitgever Square Enix op vijf tot zes miljoen exemplaren had gerekend, bleef de verkoop steken op 3,4 miljoen spellen. Ook de actiegame Hitman Absolution presteert beneden verwachting.

Square Enix maakte dinsdag bekend dat het bedrijf hoge verwachtingen had van Tomb Raider en Hitman Absolution. Naast het minimale aantal van vijf miljoen exemplaren van Tomb Raider had het bedrijf gerekend op 4,5 tot vijf miljoen verkochte kopieën van Hitman Absolution.

De uitgever baseerde deze cijfers op het verkoopsucces van de actiegame Sleeping Dogs. Deze game ging afgelopen zomer onverwacht ruim twee miljoen keer over de toonbank. Met de nieuwe Hitman en Tomb Raider wilde de van origine Japanse uitgever een flink marktaandeel in de westerse markt veroveren.

Eind vorige maand maakte Square Enix bekend dat het verwacht een verlies van dertien miljard yen (106 miljoen euro), te noteren. Voor topman Yoichi Wada was dat aanleiding af te treden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren