logo songteksten.net

Simcity vanaf 11 juni ook voor Mac

(Novum) - De Mac-versie van Simcity is vanaf 11 juni verkrijgbaar. Gamers die de pc-versie al hebben gekocht, kunnen hun spel ook op de Mac spelen. Omdat de game alle gegevens online opslaat, zijn de steden van gamers op beide soorten computers te beheren. Dat heeft uitgever Electronic Arts woensdag bekendgemaakt.

Simcity is sinds begin vorige maand verkrijgbaar voor de pc. De versie voor de Mac komt dus drie maanden later. "We wilden geen compromissen sluiten toen het op de Mac aankwam. Daarom hebben we een heel nieuwe versie gemaakt die optimaal functioneert op de hardware en OSX", laat topmanager Lucy Bradshaw van gamestudio Maxis weten in een verklaring.

De lancering van Simcity voor de pc zorgde voor serverproblemen bij Maxis en uitgever Electronic Arts. Door capaciteitstekort raakten deze overbelast. Hierdoor konden grofweg een miljoen gamers niet inloggen om het spel te spelen. In tegenstelling tot veel andere spellen is voor het spelen van Simcity altijd een internetverbinding vereist.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren