logo songteksten.net

'Nieuwe Xbox heeft televisie als speerpunt'

(Novum) - De nieuwe Xbox-spelcomputer gaat zich naast behalve op games sterk richten op televisie. Het apparaat zou het signaal van kabeltelevisie verrijken met een eigen, wellicht interactieve, laag. Daarnaast kan de Kinect-camera worden gebruikt om de Xbox te bedienen. Dat schrijft techweblog The Verge op basis van anonieme bronnen.

Het is nog niet bekend wat voor informatie de Xbox gaat toevoegen aan televisieprogramma's. Het zou in de lijn kunnen zijn van de reeds beschikbare Smartglass-dienst. Op dit moment kunnen iPad-bezitters via de Smartglass-app extra informatie krijgen wanneer zij bijvoorbeeld Game of Thrones kijken via betaalzender HBO en hun Xbox 360.

De Kinect-camera zou een belangrijke rol spelen bij Microsofts vernieuwde focus op televisie. Sinds vorig jaar doen berichten de ronde dat de volgende Xbox over een ingebouwde camera beschikt. Die zou een stuk nauwkeuriger zijn en bijvoorbeeld oogbewegingen registeren, meerdere personen onderscheiden. Ook kan een televisieprogramma op pauze worden gezet als de kijker een andere kant op kijkt.

Microsoft heeft zelf nog altijd niets over de nieuwe Xbox bekendgemaakt. Wel staat het bedrijf op het punt zijn internettelevisiedienst Mediaroom aan Ericsson te verkopen. Onderhandelingen tussen de twee bedrijven zijn volgens Amerikaanse media nog gaande. De softwaregigant zou zich volledig op de Xbox willen richten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren