logo songteksten.net

Marco Borsato ondervraagd over faillissement TEG

(Novum) - Marco Borsato wordt hoogstwaarschijnlijk onder ede aan de tand gevoeld over het faillissement van The Entertainment Group. Dat kondigt curator Jan Padberg aan in zijn rapport over de ondergang van het artiestenbureau, dat dinsdag verscheen.

The Entertainment Group (TEG) viel om als gevolg van wanbeleid, concludeert de curator. De financiƫle administratie was zeer slecht, waardoor er nauwelijks zicht was op de geldnood. Ook werden bedrijven 'roekeloos' overgenomen en werden miljoenenleningen verstrekt zonder duidelijke voorwaarden.

Curator Padberg kondigt aan dat hij een aantal aandeelhouders, onder wie waarschijnlijk Marco Borsato, onder ede wil laten horen. Onduidelijk is nog steeds welke aandeelhouders, naast de directie, leiding hebben gegeven aan TEG. Borsato heeft zelf altijd volgehouden dat hij weliswaar aandeelhouder was, maar geen leiding gaf aan het artiestenbureau.

"Marco Borsato heeft met de grote jongens mee willen doen, maar hij vertrouwde op de verkeerde mensen", lichtte Padberg zijn rapport toe tegenover tijdschrift Quote. "Hij heeft een gebrek aan zakelijk inzicht. Hij had onvoldoende kennis van het lezen van ingewikkelde financiƫle stukken."

TEG werd in september vorig jaar failliet verklaard. De schuld die achterblijft wordt geschat op zo'n elf miljoen euro. Ook artiesten als Guus Meeuwis en Ilse DeLange, die vertegenwoordigd werden door TEG, behoren tot de schuldeisers. Padberg zei eerder dat hij verwacht dat de schuldeisers nauwelijks iets terug zullen zien van hun geld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren