logo songteksten.net

Apple schikt in rechtszaak over waterschade

(Novum) - Apple is bereid 53 miljoen dollar (40,6 miljoen euro) te betalen als schikking in een collectieve rechtszaak over het garantiebeleid bij waterschade. Dat blijkt uit een uitgelekt rechtbankdocument. Ondanks het schikkingsvoorstel weigert Apple de aanklacht te erkennen. Het bedrijf vindt dat het niet fout zit.

De aanklacht was ingediend vanwege de wijze waarop Apple de iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS en de eerste twee generaties iPhone Touch op waterschade controleerde. Bij deze oudere apparaten bepaalde een stripje dat er sprake was van waterschade. Als de strip roze was, zou het apparaat waterschade hebben. Waterschade werd niet vergoed door Apple, wat volgens de aanklagers indruist tegen het algemeen geldende garantiebeleid.

Apple zou de schikking volgens Wired binnen enkele dagen voor moeten leggen aan de federale rechtbank in Californië. Het is niet bekend wanneer de federale rechtbank zich over de zaak buigt. Naast de 53 miljoen dollar draait het bedrijf op voor de gemaakte kosten en moet het de uitkomst van de rechtszaak publiceren in de krant USA Today en in het tijdschrift Macworld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren