logo songteksten.net

C-Mon & Kypski brengt ode aan Gerrit Rietveld

(Novum) - C-Mon & Kypski geven in oktober een aantal concerten onder de naam C-Mon & Kypski play Musical Chairs. De Nederlandse muzikanten brengen daarmee een ode aan de architect Gerrit Rietveld.

De band is door het Centraal Museum te Utrecht gevraagd om een bijdrage te leveren aan het Rietveldjaar 2010. Rietveld heeft ooit gezegd: 'Alles wat we ervaren berust op de werking onzer zinnen', vertelt Simon Akkermans van C-Mon & Kypski. "Met die gedachte zijn we de uitdaging aangegaan om architectuur en design met muziek te verbinden."

Naast de optredens hebben de muzikanten een nieuw nummer gecomponeerd ter ere van de Nederlandse architect en ontwerper. Het nummer is geïnspireerd op een videoclip waarin Rietveld centraal staat. Op 20 oktober wordt de tentoonstelling Rietvelds Universum geopend in het Centraal Museum in Utrecht. Het eerste concert vindt diezelfde avond nog plaats in Tivoli.

Op 22 oktober staat C-Mon & Kypski tijdens het Amsterdam Dance Event in het Van Gogh Museum. Het laatste concert uit de reeks is op 23 oktober in De Effenaar in Eindhoven, ter ere van de Dutch Design Week.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren