logo songteksten.net

Jaap de Witte wil even bijkomen

(Novum) - Jaap de Witte wil de komende tijd even op adem komen. De gitarist speelt dinsdagavond vanwege een neurologische aandoening zijn laatste show met de 3JS. "Er is heel veel gebeurd", vertelt hij aan Novum Nieuws.

"Ik sleep me erdoorheen", bekent De Witte. "Overigens met veel plezier hoor, maar ik ga straks even op vakantie om te 'resetten'. Om alles weer in het juiste perspectief te kunnen zien. Daarna moeten we alweer een nieuw album van de 3JS opnemen." Hoewel de gitarist niet meer op het podium staat met het Volendamse trio, blijft hij als tekstschrijver nauw betrokken bij de band. "Liedjes schrijven doen we al jaren met z'n drieën."

De 58-jarige gitarist is dan ook niet bang voor een zwart gat. "Ik hoop dat ik weer wat meer energie krijg. Die aandoening hing toch een beetje als een donkere wolk boven mijn hoofd", legt De Witte uit. "Het was altijd een zorg. Een week voor een belangrijk optreden kon ik al denken: zou het wel goed gaan? Het beperkt je."

De Witte, wiens plaats wordt ingenomen door zijn zoon Jan, heeft al een nieuwe hobby op het oog. "Ik kan bijzonder gedisciplineerd zijn als ik wil en ik heb met mezelf ook afgesproken dat ik dat de komende tijd ga zijn. Ik wil het pianospelen weer gaan oppakken", aldus de muzikant. "Da's ook belangrijk bij het schrijven van liedjes."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren