logo songteksten.net

Michael Rooker toch in Guardians of the Galaxy

(Novum) - Michael Rooker heeft getekend voor een rol in het superheldenepos Guardians of the Galaxy. Onlangs werden de maandenlang rondzingende geruchten ontkracht dat hij de stem in zou spreken van Rocket Raccoon. Naar nu blijkt, heeft de Walking Dead-acteur de rol van de jager Yondu bemachtigd. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Yondu is een interstellaire jager op groot wild. Volgens de stripverhalen van Marvel waarop de film is gebaseerd is hij afkomstig van een primitieve stam die zich ophoudt rond Centauri IV, het eerste planetenstelsel buiten het onze dat ooit door de mensheid werd gekoloniseerd. Yondu slaat uiteindelijk de handen ineen met andere superhelden om zo de Guardians of the Galaxy te vormen. Hun grootste vijand is de kwade Badoom die het heelal wil overnemen.

Rooker is bij het jongere publiek vooral bekend van de zombieserie The Walking Dead. De 47-jarige acteur heeft echter ook serieuze drama's op zijn conto staan, waaronder Henry: Portrait of a Serial Killer, Mississippi Burning en JFK. Tot de cast van Guardians of the Galaxy behoren ook Zoe Saldana, bekend van Star Trek, en de WWE-worstelaar Dave Bautista, die onlangs te zien was in The Man with the Iron Fists. De film verschijnt volgend jaar augustus in de bioscoop.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren