logo songteksten.net

Disney maakt elk jaar nieuwe Star Wars-film

(Novum) - Disney laat geen gras groeien over de vorig jaar gekochte rechten op de Star Wars-films. De filmproducent wil vanaf 2015 elk jaar een Star Wars-film uitbrengen. Dat zei Disney-topman Alan Horn woensdag tijdens CinemaCon in Las Vegas. Hij voegde er zelfs aan toe dat Episode VII ook in 2015 uit zal komen, hoewel regisseur J.J. Abrams steeds gezegd heeft nog geen exacte datum in gedachte te hebben.

Zoals al eerder bekend werd, staat een nieuwe trilogie op de planning die zich afspeelt na de gebeurtenissen uit Episode VI: The Return of the Jedi. Daarnaast is Disney van plan een aantal opzichzelfstaande films te maken die zich zowel voor als tijdens de andere films afspelen en die tussen de nieuwe trilogie door worden uitgebracht. Daarmee wordt het dus mogelijk het bioscooppubliek elk jaar een nieuwe Star Wars-film voor te schotelen.

Vele fans maken zich zorgen over de kwaliteit van 'Star Wars onder Disney' en over de bijna lichtsnelheid waarmee de films worden uitgebracht. Maar omdat Lawrence Kasdan en Simon Kinberg de scenario's voor hun rekening nemen, geniet Disney vooralsnog het voordeel van de twijfel. Kasdan was al coscenarist van The Empire Strikes back en Return of the Jedi, Kinberg heeft scenario's als Mr. & Mrs. Smith, Jumper en X-Men: First Class op zijn conto staan.

Voor de verder nog titelloze Episode VII kruipen naar verluidt de oude rotten Harrisson Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher weer in hun rollen van Han Solo, Luke Skywalker en Princess Leia. Dat wilde Horn echter nog niet bevestigen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren