logo songteksten.net

Koningslied trekt aandacht buitenlandse pers

(Novum) - De consternatie rond het Koningslied is ook de buitenlandse pers opgevallen. Zo schreef de BBC dat het lied, dat vrijdagochtend werd onthuld, is teruggetrokken nadat tienduizenden mensen ertegen protesteerden.

Duitse media, waaronder weekblad Stern, hebben het over een 'Shitstorm' die ertoe heeft geleid dat componist John Ewbank het lied zaterdagavond terugtrok. "'King's song' geschrapt na online kritiek", meldt AP. Persbureau DPA vertaalde het nummer in het Duits. Eerder schreef het Franse persbureau AFP al dat 'Nederlanders het 'achterlijke' nummer voor de nieuwe koning verwerpen'.

Wat er op 30 april om 19.30 uur in Ahoy gaat gebeuren, is nog niet bekend. Op dat tijdstip zou het Koningslied door tientallen BN'ers worden gezongen voor het koningspaar. Het blijft wel de bedoeling de koning gezamenlijk toe te zingen, liet het Nationaal Comité Inhuldiging eerder weten.

Het alternatieve Koningslied Je Bent een Koning, gemaakt door twee Utrechtste studenten, is op Youtube inmiddels ruim 263 duizend keer bekeken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren