logo songteksten.net

Beyoncé windt publiek Ziggo Dome om vinger

(Novum) - Beyoncé toonde zondagavond in Amsterdam dat ze de koningin van de muziekindustrie is. De 31-jarige superster gaf een concert in de Ziggo Dome voor haar The Mrs. Carter Show-wereldtoer. In een show die recht uit Las Vegas had kunnen komen wist ze het publiek moeiteloos om haar vinger te winden.

Met de opening van het concert werd meteen de toon gezet voor de avond. Met het vrouwenstrijdlied Who Run The World (Girls) begon Beyoncé de show samen met haar band en danscrew die volledig uit vrouwen bestonden. Vrouwelijkheid is kracht en moet bovenal gevierd worden, betoogde de zangeres. Iets wat ze zelf zeker deed, of het nu in een uitdagende jurk, stoer in het leer of in een glitter catsuit was. Beyoncé is op en top vrouw en sexy en verleidelijk met klasse.

Het decor had weinig om het lijf. De zangeres legde de focus op live zang en dans. Een combinatie die Beyoncé moeiteloos afging. Het publiek wist ze met gemak in te pakken. Het publiek klapte en zong fanatiek mee en duizenden telefoons gingen keer op keer de lucht in om het concert op foto en video vast te leggen.

Het eerste deel van de show bestond grotendeels uit uptemponummers. Halverwege het concert gaf Beyoncé een intieme draai aan de avond. Via een kabelbaan vloog de zangeres naar een kleiner podium achter in de zaal. "Hallo Amsterdam, het is altijd fijn om dichterbij te zijn", zei de zangeres. "Hebben jullie het naar je zin? Ik wel, ik denk dat ik nooit meer weg wil." Tijdens de nummers Irreplaceable en Love On Top nam de zangeres uitgebreid de tijd handen te schudden van het publiek en fans mee te laten zingen met haar nummers.

Nadat ze het nummer Survivor uit haar Destiny's Child-tijd ten gehore bracht, bewees de superster lef te hebben. Haar bodyguards baanden een weg die terug leidde naar het hoofdpodium. Bloedfanatiek probeerden de fans de superster aan te raken. Haar bodyguards hadden moeite de zangers te beschermen van kleerscheuren en haartrekkerij.

Het dak ging er pas echt af toen Beyoncé een paar van haar grote hits inzette. Op Crazy In Love zong het publiek uit volle borst mee en op Single Ladies werd uitbundig meegedanst. Beyoncé zweepte het publiek op en wist ook de energie en aandacht vast te houden toen ze de show afsloot met rustige nummers. Ze bracht een ode aan de in 2012 overleden Whitney Houston en eindigde de avond met haar hit Halo. Het publiek was uitzinnig en ook Beyoncé vond de avond een succes. "Jullie waren een geweldig publiek, ik kom snel terug", beloofde de zangeres.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren