logo songteksten.net

Michael Bay excuseert zich voor Armageddon

(Novum) - Michael Bay heeft zijn excuses aangeboden voor het einde van een van zijn grootste kassuccessen. "Ik moet me verontschuldigen voor Armageddon", zegt de regisseur tegen de Amerikaanse krant Miami Herald over zijn film uit 1998. "We moesten die hele film in zestien weken opnemen, het was een enorme klus."

De maker van grote actiespektakels als Bad Boys, The Rock en Transformers vindt dat hij eigenlijk langer de tijd had moeten nemen voor een film als Armageddon. "Die film verdiende meer. Ik zou de hele derde acte opnieuw maken als ik de kans kreeg." Hij doelt hiermee waarschijnlijk op het kleffe eind waarin Bruce Willis' personage zich, rondtollend op een immense meteoriet die naar de aarde snelt, opoffert voor zijn dochter, gespeeld door Liv Tyler.

"Maar de studio pakte de film van ons af. Het was verschrikkelijk", gaat Bay verder. "Het hoofd speciale effecten zat thuis met een zenuwinzinking, dus dat moest ik ook allemaal zelf doen. Ik heb James Cameron gebeld om te vragen hoe je zoiets aanpakt. Maar de film deed het prima in de bioscoop." De film bracht wereldwijd ruim 553 miljoen dollar op.

De 48-jarige Bay is momenteel bezig met de preproductie van de vierde Transformers-film, met in de hoofdrollen Mark Wahlberg en Stanley Tucci. Ook is hij als producent betrokken bij de film Ninja Turtles, gebaseerd op de tv-serie uit de jaren tachtig. Beide films komen volgend jaar uit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren