logo songteksten.net

Streisand krijgt Chaplin Award voor filmcarrière

(Novum/AP) - Barbra Streisand heeft maandagavond in New York de Chaplin Award in ontvangst genomen. De prijs werd overhandigd door de Film Society van het Lincoln Center of Performing Arts. "Mensen vinden me vaak bazig en koppig", zei de actrice en zangeres die woensdag 71 jaar oud wordt. "Dat is vast omdat ik dat ben", maakte ze lachend af.

Tijdens de presentatie kwam veel uit Streisands imposante filmcarrière voorbij, variërend van Funny Girl en The Way We Were tot The Owl and the Pussycat, What's Up, Doc? en Meet the Fockers. Ook de musical Yentl werd genoemd, destijds de eerste film die was geschreven, geproduceerd en geregisseerd door een vrouw met een vrouw in de hoofdrol.

Streisand vertelde hoe moeilijk het was om het budget voor de film bijeen te krijgen. Geen producent viel te porren voor een verhaal over een joods meisje in Oost-Europa dat graag de talmoed wil bestuderen en zich daarvoor vermomt als jongen. Pas toen Streisand de film ombouwde tot een musical en toezegde zelf de hoofdrol te vertolken kwam het geld binnen.

"Het is opvallend hoe alles steeds weer terugkeert naar de muziek", zei de zangeres. "Daar wordt ik altijd door gered."

Streisand, een van de weinige artiesten die een Oscar, Tony, Emmy en Grammy heeft gewonnen, wilde van kinds af aan al actrice worden. "Maar mensen zaten niet te wachten op een 15-jarige Medea. Godzijdank had ik een goede stem." Hierdoor gingen wel vele deuren voor haar open.

Een van Streisands eerste acteerklussen was ook een van haar moeilijkste. Ze moest op 16-jarige leeftijd een liefdesscène spelen, maar voelde zich niet aangetrokken tot de acteur. Uiteindelijk plaatste ze een stuk chocoladetaart achter hem, zodat ze daar smachtend naar kon kijken.

Tijdens de avond werd Streisand gefêteerd door vele grote namen uit de showbizz, onder wie Michael Douglas, George Segal, Ben Stiller, Pierce Brosnan, Kris Kristofferson en Catherine Deneuve, de winnaar van vorig jaar.

Het gala, dat ook dient als fondsenwerving voor het Lincoln Center, bracht ruim twee miljoen dollar op, tweemaal zo veel als het vorige record.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren