logo songteksten.net

Peter R. de Vries: scenario Heineken-film is klaar

(Novum) - Het scenario van de Hollywoodfilm over de Heineken-ontvoering van Peter R. de Vries is klaar. "Het script ligt in Los Angeles, waar ze nu bezig zijn met de casting", zei de misdaadjournalist woensdag in het radioprogramma Evers Staat Op. De film is gebaseerd op het boek De Ontvoering van Alfred Heineken uit 2003, waarvoor De Vries zelf onderzoek deed naar de geruchtmakende ontvoering in 1983 van de biermagnaat.

De Vries liet vallen dat er al enkele interessante namen in de running zijn, maar dat hij contractueel verboden is daar al iets over naar buiten te brengen. De film moet dit jaar worden opgenomen en volgend jaar in de Amerikaanse bioscoop verschijnen.

Volgens De Vries heeft het verhaal meer dan genoeg potentie om ook in het buitenland te kunnen scoren. "Deze zaak trok wereldwijde aandacht en is ook bekend in de Verenigde Staten", zegt hij.

De Vries besloot in 2011 tot het verfilmen van zijn boek. Hij heeft altijd benadrukt dat zijn film losstaat van het 'gedeeltelijk verzonnen' De Heineken Ontvoering uit 2011, met Rutger Hauer in de hoofdrol. In die film is ontvoerder Willem Holleeder samengevoegd met een andere ontvoerder tot een fictief personage.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren