logo songteksten.net

Verhoeven blij met flop remake Total Recall

(Novum) - Paul Verhoeven lacht in zijn vuistje dat de remake van zijn film Total Recall is geflopt. "Dat was leuk", glimlacht Verhoeven in het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. "Vooral ook omdat de makers zo arrogant waren over mijn origineel."

"Zowel de regisseur als Colin Farrell kraakte in ieder interview mijn film af", vertelt de 74-jarige Verhoeven. "Colin Farrell noemde het kitsch. Natuurlijk kreeg ik dat meteen van iedereen te horen."

Het publiek liet de vorig jaar verschenen film met Farrell, Jessica Biel en Kate Beckinsale in de hoofdrollen links liggen. De film bracht slechts 119 miljoen dollar op, terwijl het origineel uit 1992 maar liefst 261 miljoen opbracht. De cijfers van alleen het Amerikaanse bioscoopbezoek zeggen nog meer. De remake bracht remake slechts 59 miljoen dollar op, het origineel destijds 119 miljoen.

Verhoeven liet vorig jaar al weten de remake veel te serieus te vinden. "Ik heb het idee dat al die films als Total Recall, Robocop, Superman, Spider-Man, allemaal onzin zijn", zegt hij ditmaal. "Ze zijn heus niet realistisch, dus die realiteit moet je zelf invullen. Maar je moet het ook weer niet te serieus nemen, want dan begeef je je op gevaarlijk terrein. Dat werd bij Total Recall wel duidelijk, dat werkte niet meer."

Dat is ook advies dat hij geeft aan de makers van de nieuwe Robocop, ook gebaseerd op een van zijn films. "Ik hoop dat die jongens hun verhaal af en toe met een knipoog durven vertellen."

Met regisseur José Padilha, hoofdrolspeler Joel Kinnaman en Samuel L. Jackson, Gary Oldman en Michael Keaton in bijrollen behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Allen hebben meermaals laten zien hun keiharde actiescènes van de nodige humor te kunnen voorzien. Robocop verschijnt in februari in de bioscoop.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren