logo songteksten.net

Kidman, Waltz en Lee in jury Cannes

(Novum) - De jury van het filmfestival van Cannes heeft zich versterkt met drie imposante namen uit de filmwereld. De Australische actrice en producent Nicole Kidman, de Oostenrijkse acteur Christoph Waltz en de Taiwanese regisseur Ang Lee hebben zich bij de jury gevoegd. Dat liet de organisatie woensdag weten. De jury wordt dit jaar voorgezeten door regisseur Steven Spielberg.

Ook de Britse scenarist, regisseur en producent Lynne Ramsay, Franse acteur en regisseur Daniel Auteuil en de Roemeense scenarist, regisseur en producent Cristian Mungiu schoven woensdag aan. De negenkoppige jury bestaat verder uit de Indiase actrice Vidya Balan en de Japanse regisseur Naomi Kawase.

De festivaljury moet bepalen wie van de films in competitie er op 26 mei met de prijzen vandoor gaan. De belangrijkste onderscheiding is de Gouden Palm voor de beste film van het festival, waarop voor het eerst sinds 33 ook weer een Nederlandse film kans maakt, te weten Borgman van Alex van Warmerdam. Het festival vindt dit jaar voor de 66e keer op rij plaats aan de Franse Rivièra.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren