logo songteksten.net

Nicholas Hoult eiste zombiepenis terug

(Novum) - In de romantische komedie Warm Bodies zou Nicholas Hoult een zombie spelen zonder edele delen. Voor de meeste zombies geen probleem, maar omdat zombie R in deze 'zomromkom' verliefd wordt op een levend meisje, eiste Hoult zijn zombiepenis terug. "Waarom zou je immers verliefd worden als je geen lid meer hebt?", filosofeert Hoult tegenover Novum Nieuws.

"In het korte verhaal van Isaac Marion is het aanhangsel van R eraf gevallen. Maar voor de ontwikkeling van mijn personage in deze film heb ik besloten dat aan te passen", legt de 24-jarige acteur, bekend van X-Men: First Class en Jack the Giant Slayer, uit. "Anders zou het hele verhaal nergens meer op slaan."

Marions originele insteek is dat zombies de herinneringen krijgen van mensen van wie ze de hersenen opeten. Als R de hersenen opeet van het vriendje van Julia, de rol van de Australische actrice Teresa Palmer, wordt hij dus verliefd op haar.

"Zonder zijn edele delen zou R waarschijnlijk minder aantrekkelijk zijn voor Julia", zegt Hoult. "Gelukkig is dat niet het enige waar ze op valt", gaat hij opgelucht verder. "R probeert steeds voor Julia te zorgen, hij doet zijn best, en alleen dat vindt Julia al erg aandoenlijk en innemend. Ze weet dat ze van hem geen dinertjes bij kaarslicht hoeft te verwachten en vindt het al heel wat als hij een normale zin kan uitbrengen."

In een van de scènes neemt R Julia mee naar zijn woning, een stilstaand vliegtuig, waar hij nog een stoffig kratje bier heeft staan en oude grammofoonplaatjes draait. Hoult liet zich voor de rol vooral inspireren door puberjongetjes. "Hij gromt wat, geeft nooit echt antwoord, heeft de hele dag honger, weet niet wat hij tegen een leuk meisje moet zeggen en zit het liefst de hele dag thuis in zijn eentje muziek te luisteren."

De acteurs kregen les in zombiebewegingen van iemand van Cirque du Soleil. "Het was geweldig om als een echte zombie te kunnen strompelen, maar voor de rest was het toch voornamelijk veel kreunen", lacht Hoult.

Warm Bodies, met ook John Malkovich als nietsontziende generaal die alle zombies zonder pardon aan gort schiet, draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren