logo songteksten.net

'Tatum en Gordon-Levitt volgen Sinatra, Brando op'

(Novum) - Channing Tatum en Joseph Gordon-Levitt zijn in beeld voor de remake van Guys and Dolls. In 1955 verscheen de eerste verfilming van de Broadwaymusical, met Frank Sinatra en Marlon Brando in de hoofdrollen. Filmstudio Twentieth Century Fox heeft na lang touwtrekken de filmrechten weten binnen te halen. Er is nog geen regisseur of scenarist aangetrokken, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Zowat elke filmstudio heeft de afgelopen jaren de filmrechten voor de musicalklassieker in handen gehad. Acteurs variƫrend van Hugh Jackman tot Russell Crowe tot zelfs Vin Diesel waren op een gegeven moment in de running. Het probleem was dat de weduwe van songwriter Joe Loesser tot voor kort nooit een aanbod kreeg waar ze zich in kon vinden. Waarom ze nu wel overstag is gegaan is niet bekend.

Het libretto van de musical is gebaseerd op de korte verhalen van Damon Runyon en gaat over de gangsters en gokkers in het New York van de jaren twintig en dertig. Gokbaas Nathan Detroit, de rol van Sinatra, heeft door de steeds strengere politie geen plek meer om zijn nachtclub te vestigen. De enige mogelijke locatie is een garage, maar de eigenaar vraagt een voorschot van een astronomische duizend dollar. Als de beroepsgokker Sky Masterson, gespeeld door Brando, opschept dat hij elke vrouw kan versieren, besluit Detroit met hem te wedden voor duizend dollar.

Het zal nog even duren voordat de film werkelijk van start gaat. Tatum en Gordon-Levitt hebben nog niet officieel getekend en wachten waarschijnlijk af totdat ze een script hebben gelezen en een regisseur zich meldt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren