logo songteksten.net

Sabrina Starke blijft knokken voor doorbraak VS

(Novum) - Een doorbraak in de Verenigde Staten staat nog steeds bovenaan het wensenlijstje van Sabrina Starke. "En het gaat er ook niet meer van af totdat het me is gelukt", zegt de zangeres tegen Novum Nieuws. "Het is iets waar ik keihard aan werk."

"Het is niet makkelijk", weet de 33-jarige Starke. "Het is afhankelijk van zo veel factoren. Ik kom vanuit Nederland, dus bijvoorbeeld radio en televisie moeten daar ook meewerken." De zangeres denkt ook een 'stukje geluk' nodig te hebben. "Een magisch moment waardoor het lukt. Ik werk er hard aan."

Ondertussen is de zangeres druk met haar nieuwe plaat Lean on Me, The Songs of Bill Withers, die vrijdag verschijnt. Voor de coverplaat werkte ze samen met het Metropole Orkest. "Bill Withers is iemand die mij inspireert", legt ze uit. "Hij heeft een totaalpakket waar ik jaloers op ben: zijn stem, de soul, de groove, de manier waarop hij speelt", somt Starke op. "Hij schrijft prachtige, eenvoudige nummers die gewoon blijven hangen. En hij is altijd zichzelf gebleven. Dat probeer ik ook, om dicht bij mezelf te blijven."

Het was voor Starke wel even wennen om een album op te nemen onder toeziend oog van een heel orkest. "Maar ze hebben me omarmd", zegt ze over het Metropole Orkest. "Na twee dagen was ik relaxed."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren