logo songteksten.net

Crystal Fighters: meer samenhang op album

(Novum) - Sebastian Pringle is tevreden met de nieuwe plaat van Crystal Fighters, die maandag uitkomt. "Vergeleken met het eerste album is er meer samenhang tussen de liedjes", vertelt de zanger van de Spaans-Britse folktronicaband aan Novum Nieuws.

"Bij onze eerste plaat ging het meer over hoe wij als vrienden vertrouwd raakten met elkaar. Er was ook meer variatie in de muziek", legt Pringle uit over zijn band. "Als je nu één nummer hoort, heb je echt een idee hoe de rest van de plaat klinkt."

Pringle trok voor het schrijven van de nieuwe plaat, Cave Rave, met zijn bandmaatjes naar Baskenland. "We zaten een paar maanden in de buurt van Bilbao, op loopafstand van een opnamestudio." De bandleden luisterden naar lokale bandjes en leerden nieuwe instrumenten bespelen, zoals het Baskische slaginstrument txalaparta. Later verbleven ze een tijdje bij een oude muzikant in een meer geïsoleerd deel van Baskenland.

Crystal Fighters, dat een week geleden in Paradiso stond, geeft op 1 november opnieuw een optreden in Amsterdam. Het Nederlandse publiek heeft volgens Pringle veel verstand van muziek. "Het publiek gaat altijd helemaal uit z'n dak bij onze shows. Ik heb wel eens gehoord dat Nederlanders gereserveerd zijn, maar daar merken wij niks van."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren