logo songteksten.net

Syb kruipt weer in huid Freddy Mercury

(Novum) - Syb van der Ploeg maakt zich op voor wat hij 'een groot feest' noemt. De Friese zanger kruipt dit najaar wederom in de huid van Queen-zanger Freddy Mercury. "Het is een geweldig programma met veel bekende hits", jubelt de zanger in het AD.

"Vorig jaar hebben we een soortgelijk programma met veel succes al eens gedaan in Groningen en Friesland. Nu gaan we ook naar Breda, Apeldoorn, Gouda, Enschede en Haarlem", vertelt Syb over de tournee met het Noord Nederlands Orkest.

Speciaal voor de toer zijn de nummers van Queen opnieuw gearrangeerd. "De muziek van Queen leent zich goed voor dit soort programma's met orkest omdat het repertoire al symfonisch van zichzelf is. Het eindresultaat klinkt heel natuurlijk."

Met de tournee van het Noord Nederlands Orkest is Sybs 'feestje' nog niet ten einde. De 44-jarige zanger maakt zich op voor de comeback van De Kast, de Friese popgroep waarmee hij in de jaren negentig doorbrak. De nieuwe plaat van de groep wordt eind september gepresenteerd tijdens een concert in het Abe Lenstra-stadion. "Het is de eerste cd van De Kast sinds acht jaar."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren