logo songteksten.net

Het Huis van de Moskee wordt verfilmd

(Novum) - De roman Het Huis van de Moskee, van de Nederlands-Iraanse schrijver Kader Abdolah, wordt verfilmd. Dat maakte filmproducent Keyfilm dinsdag bekend. Het boek handelt over de opkomst van ayatollah Khomeini en de val van de Iraanse sjah. Volgens Abdolah geeft de roman een goed beeld van de ontwikkeling van de radicale islam.

De regie is in handen van de Iraanse regisseur Bahman Ghobadi, die eerder onder meer de oorlogsdrama's A Time for Drunken Horses, Marooned in Iraq en Turtles Can Fly maakte. Het scenario wordt geschreven door de van oorsprong Franse Beri Shalmashi, die eerder de korte drama's Weet Dat Ik van Je Hou en De Ander schreef. Ghobadi en Shalmashi werken momenteel samen aan een film in Irak.

Van Het Huis van de Moskee zijn sinds de verschijning in 2005 ruim driehonderdduizend exemplaren verkocht. Het boek behaalde in 2006 de tweede plaats bij de verkiezing van de NS Publieksprijs en werd tijdens de boekenweek in 2007 verkozen tot de op een na beste Nederlandse roman aller tijden, na De Ontdekking van de Hemel van Harry Mulisch.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren