logo songteksten.net

Triggerfingers hit 'goedkoopste ever'

(Novum) - Triggerfinger noemt zijn grootste hit I Follow Rivers 'de goedkoopste hitsingle ever'. De cover van Lykke Li kwam in een uurtje tot stand, vertellen zanger Ruben Block en bassist Paul Van Bruystegem in de VARAgids.

"Natuurlijk hadden wij geen plannen met dat nummer", vertelt Block. De Belgische rockers namen I Follow Rivers onder handen voor de ochtendshow van Giel Beelen. De dj vraagt zijn gasten een nummer uit de Mega Top 50 te coveren. "Dat viel nog niet mee, om er een te kiezen."

"Omdat we al om 07.00 uur in de studio moesten zijn, heb ik de avond ervoor in mijn hotelkamer een tekst bestudeerd", herinnert Block zich. "De akkoordjes een beetje uitgezocht. De volgende ochtend om 06.00 uur hebben we het samen nog even doorgenomen."

Volgens bassist Van Bruystegem kleeft er een nadeel aan het succes van I Follow Rivers. Nieuwe fans kennen het gebruikelijke repertoire van Triggerfinger niet goed. "Mensen buiten Belgiƫ en Nederland kenden het verhaal achter het nummer niet en waren totaal ontgoocheld toen ze bij een bezoek aan een van onze concerten zo'n bak teringherrie over zich uitgestort kregen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren