logo songteksten.net

Bloc Party neemt minstens halfjaar pauze

(Novum) - Bloc Party houdt het muziek maken even voor gezien. "Nadat we klaar zijn met alle festivals deze zomer nemen we even vrij", zei gitarist Russell Lissack tegen de Canadese krant National Post. De mannen van de Britse band nemen minstens een halfjaar pauze.

"Maar misschien wel een jaar of twee jaar: dat is moeilijk te zeggen", verklaart Lissack, die volgende week met zijn bandmaatjes op het nieuwe festival Best Kept Secret in Hilvarenbeek staat. "Op een gegeven moment gaat iedereen zijn eigen ding doen en dan duurt de tijd die we los van elkaar doorbrengen langer."

De 32-jarige Lissack geeft toe dat er nogal wat wrijving is tussen de bandleden tijdens de huidige toer. "Soms spelen we een fantastische show en zijn we helemaal in de wolken en de dag erna gebeurt er iets waardoor iedereen elkaar haat.

Ook na het uitbrengen van de plaat Intimacy in 2009 besloten de mannen van Bloc Party tijdelijk uit elkaar te gaan. Een paar jaar later kwamen ze weer bij elkaar, waarna ze in 2012 met het album Four kwamen. In de zomer verschijnt nog een EP.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren