logo songteksten.net

David Letterman nooit meer als Oscar-gastheer

(Novum) - David Letterman zal nooit meer te zien zijn als presentator van de Academy Awards-ceremonie. De 63-jarige talkshowpresentator kwam deze eer ten deel in 1995, maar flopte gigantisch. Hij ziet het niet zitten om ooit weer in de huid van Oscar-gastheer te kruipen.

Letterman is sinds begin jaren negentig presentator van de Late Show, maar kwam als gastheer van de Oscar-uitreiking totaal niet uit de verf. Zijn absurde humor viel niet in goede aarde bij het publiek en zijn presentatie werd bestempeld als een van slechtste in de Oscar-historie ooit. Zelfs de kijkcijfers van zijn eigen tv-show liepen na het debacle terug.

"Ik heb mijn kans gehad en ik heb het verpest", zei Letterman dinsdag toen hij te gast was in de talkshow The View. "Ik heb de Academy Awards bijna eigenhandig om zeep geholpen." De organisatie besloot Letterman enkele jaren later een herkansing te gunnen, maar hij liet de kans om zich te revancheren liggen. "Ze waren zo aardig om me te vragen of ik het weer wilde doen, maar ik zei: zijn jullie aan de drank?"

Het presenteren van de Oscar-uitreiking wordt gezien als een grote eer. In maart van dit jaar waren het Steve Martin en Alec Baldwin die de presentatie voor hun rekening namen. Voor wie de eer in februari is weggelegd is nog niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren