logo songteksten.net

Oosterhuis: publiek Sesamstraat is ook kritisch

(Novum) - Tjeerd Oosterhuis heeft zich voor het theaterstuk over Sesamstraat in muziek voor kleuters verdiept. De jonge doelgroep maakte het werk voor de componist en producent niet makkelijker. Oosterhuis is van mening dat het kleuterpubliek zeer kritisch is door alle hedendaagse popmuziek die ze horen.

"Weet je wat het is, kinderen horen zoveel muziek om zich heen. Ze luisteren ook popmuziek voor volwassenen", vertelt Oosterhuis aan Novum Nieuws. "Je moet ze dus niet kinderachtig benaderen. Kinderen zijn terecht heel kritisch."

Oosterhuis schreef nieuwe muziek, maar bewerkte ook drie muzikale klassiekers uit de kinderserie. Het resultaat omschrijft hij als een frisse mix van verschillende stijlen. Zo brengt karakter Tommie een heuse rap ten gehore. "Het is een fris geluid met wat meer synthesizers, lekkere beats, maar ook popmuziek met gitaren", legt Tjeerd uit.

Oosterhuis hoorde woensdag voor het eerst zijn muziek in combinatie met de poppen op toneel. "Het ziet er fantastisch uit, echt waanzinnig. Het is heel erg goed gedaan", vindt hij. De componist is nu druk bezig met het mixen van de muziek. Het Mooiste van Sesamstraat gaat 19 september in première in de Meervaart in Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren