logo songteksten.net

Thirty Seconds to Mars klaar met festivals

(Novum) - Pinkpop was een van de laatste festivals waar Thirty Seconds to Mars heeft opgetreden. De band wil zich de komende tijd concentreren op eigen shows, vertelde frontman Jared Leto aan de BBC. Thirty Seconds to Mars stond zaterdag op het hoofdpodium van het Limburgse festival. Het optreden van een dag later in Engeland was volgens Leto voorlopig het laatste.

"Begrijp me niet verkeerd, we zijn groot geworden dankzij de festivals. We zijn er dol op, het was geweldig", legt Leto uit. "Maar ik denk dat het belangrijk is om op eigen benen te gaan staan en onze eigen concerten te verzorgen."

Wat dat betreft neemt Thirty Seconds to Mars een voorbeeld aan band als U2 en The Rolling Stones, legt de 41-jarige Leto uit. "Van die bands hebben we veel geleerd. Ze hebben garen gesponnen bij die aanpak. Ze hebben zichzelf en hun publiek via festivals leren kennen."

Tijdens het optreden op Pinkpop kondigde Leto aan dat zijn band eind dit jaar terugkeert naar Nederland voor een concert. Thirty Seconds to Mars staat op 12 november in de Ziggo Dome.

De shows in het kader van de tot nu toe grootste tournee van de band staan volgens Leto niet in het teken van special effects. "Soms gaat het om intimiteit", vertelde de frontman, die zich wil richten op de muziek in plaats van vuurwerk. "Het is makkelijk om uit te pakken met vuurwerk. Het is veel moeilijker om een band met het publiek op te bouwen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren