logo songteksten.net

Countryzanger Slim Whitman (90) overleden

(Novum/AP) - Slim Whitman is woensdag op 90-jarige leeftijd overleden. De jodelende countryzanger stierf in een ziekenhuis in Florida, zei zijn schoonzoon Roy Beagle.

De Amerikaan, die miljoenen platen verkocht en vooral in Europa populair was, begon zijn carrière eind jaren veertig. In 1952 had Slim, die werd geboren als Ottis Dewey Whitman Jr, zijn eerste hit, genaamd Love Song of the Waterfall. Dat nummer kwam 25 jaar later op de soundtrack van de film Close Encounters of the Third Kind terecht. Een andere hit uit hetzelfde jaar, Indian Love Call, werd gebruikt in de film Mars Attacks uit 1996.

Andere bekende nummers van Whitman zijn Have I Told You Lately That I Love You en Danny Boy. "Het materiaal dat ik heb opgenomen, is blijvend", zei de zanger in 1991. "Veel mensen dachten dat ik niks deed, maar ik zat in de studio."

Whitman zei ook dat hij herinnerd wilde worden als 'een aardige jongen'. "Volgens mij hebben mensen nog nooit iets slechts over mij gehoord, en dat wil ik graag zo houden. Ik hoop dat mijn zoon zich me herinnert als een goede vader. Ik hoop dat mensen aan me terugdenken als iemand met een goede stem en een mooi pak."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren