logo songteksten.net

Kodaline vindt verschijnen eerste album eng

(Novum) - Kodaline-zanger Stephen Garrigan is opgelucht maar bang nu de debuutplaat van zijn band af is. "Nu kunnen we alleen maar afwachten wat mensen ervan vinden", vertelde de zanger tijdens Pinkpop aan Spits. "Het is een beetje alsof je je oudste kind voor het eerst naar school stuurt."

Ondanks de spanning is Garrigan blij dat hij kan laten zien dat zijn band meer in huis heeft dan 'van die droevige liedjes' als All I Want en High Hopes. "Wij schrijven alles vanuit onze eigen emotie, maar we zijn heus ook wel eens vrolijk."

Het Ierse viertal voelt zich nog geen rockster. "Zo'n soort band zijn we niet", weet gitarist Mark Prendergast. "We zijn dezelfde jongens en schrijven gewoon op dezelfde manier onze liedjes. Het meest flashy wat ons tot nu toe is overkomen, is dat een of andere ontwerper ons vier paar schoenen heeft gegeven met het woord Kodaline op de zool. Maar we dragen ze geen van allen, eigenlijk."

Ook van paparazzi en groupies heeft de band vooralsnog weinig last. "De vreemdste ontmoeting was in Amerika, met twee meisjes die zeventienhonderd kilometer waren komen reizen om ons te zien optreden", vertelt Garrigan. "Gewone studentes, ze hadden zelfs wat meubilair moeten verkopen om de reis te kunnen betalen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren