logo songteksten.net

UB40-muzikant Brian Travers speelt met coverbands

(Novum) - Brian Travers speelt tegenwoordig met coverbands van UB40. De 54-jarige saxofonist, die in de jaren zeventig de reaggaeband medeoprichtte, werd gespot toen hij met de coverband UB42 in een kroeg in Ipswich op het podium stond.

"Ik ken ongeveer twintig UB40-coverbands over de hele wereld en het is mijn ambitie om met ze allemaal te spelen", vertelt Travers aan de Britse boulevardkrant The Sun. "Ik vind dit de beste manier om ze te bedanken voor het vieren van de muziek van UB40."

Peter Ryder, zanger van de coverband, was verbaasd toen hij door Travers werd benaderd. "Ze hebben onlangs een toer geannuleerd omdat de nieuwe cd nog niet klaar is, dus hij had tijd over en besloot met ons mee te spelen."

Travers werd twee jaar geleden nog samen met drie andere bandleden failliet verklaard nadat platenlabel DEP International, waarvan de muzikanten eigenaar waren, werd opgeheven wegens financiƫle problemen. UB40 werd in 1978 opgericht en scoorde verschillende nummer 1-hits, waaronder Red Red Wine en Kingston Town. De reggaegroep heeft wereldwijd meer dan zeventig miljoen albums verkocht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren