logo songteksten.net

Producent laat miljoenenclaim Lady Gaga varen

(Novum/AP) - De Amerikaanse muziekproducent die ruim 30 miljoen dollar (24 miljoen euro) van Lady Gaga eiste heeft zijn claim ingetrokken. Ook Gaga heeft haar claim laten varen. Rob Fusari zegt mede verantwoordelijk te zijn voor het succes van de zangeres. Ze zou hem hebben gedumpt toen ze beroemd werd.

Fusari zegt meegeholpen te hebben met het schrijven van liedjes en de artiestennaam Lady Gaga te hebben bedacht. Hij kreeg daarvoor 600 duizend dollar (473 duizend euro), maar vond dat niet genoeg. Gaga reageerde met de bewering dat de producent zonder licentie werkte en een buitensporige vergoeding eist voor zijn bijdrage. De zangeres diende daarvoor op haar beurt een claim in tegen de producent.

Volgens Fusari is het misgegaan, omdat hij en Gaga korte tijd een liefdesrelatie hadden. "Alle zaken zijn persoonlijk", luidde zijn verklaring voor de rechtbank. "Als een persoonlijke relatie een liefdesrelatie wordt, en die gaat over, geldt dat meestal ook voor de rest van de samenwerking. Dat is hier gebeurd."

Beide partijen hebben hun claims, die in maart werden ingediend, nu laten varen. Het is onbekend welke afspraken Lady Gaga en de producent hebben gemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren