logo songteksten.net

George Lucas: Star Wars succesvol dankzij Star Trek

(Novum) - Het jarenlange succes van Star Trek heeft in de jaren zeventig de weg vrijgemaakt voor Star Wars. Dat zegt Star Wars-bedenker George Lucas tegen de Los Angeles Times. "Star Trek heeft de entertainmentindustrie rijp gemaakt voor het toen nog revolutionaire Star Wars".

"We hadden daarmee al een enorme basis van fans die begrepen hoe sciencefiction werkt en hoe dat eruitziet", gaat Lucas verder. "Bij de filmstudio's begreep niemand Star Wars. Het was te vreemd en onbekend voor ze." Mede dankzij die enorme schare fans kon Star Wars een financieel succes worden, vindt de filmmaker.

De 69-jarige Lucas verkocht eind vorig jaar alle rechten voor Star Wars aan Disney voor meer dan vier miljard dollar. Daarmee was zijn rol bij nieuwe films over het heelal heel, heel ver weg in feite uitgespeeld en bleef hij slechts nominaal beschikbaar als adviseur.

Inmiddels heeft Disney nieuwe Star Wars-films aangekondigd, waarvan de eerste in 2015 verschijnt en wordt geregisseerd door J.J. Abrams. Hij snapt als geen ander de overlap tussen Star Wars en Star Trek, aangezien hij de Star Trek in 2009 weer vlot trok met Star Trek: The Future Begins en onlangs het vervolg Into Darkness afleverde.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren