logo songteksten.net

Lady Gaga neemt helft MTV Awards mee naar huis

(Novum) - Lady Gaga is de grote winnares van de MTV Video Music Awards. De zangeres kreeg zondag in Los Angeles maar liefst acht beeldjes uitgereikt. In totaal werden er zestien verschillende prijzen toegekend.

Gaga kreeg de prijzen onder meer voor beste videoclip, beste montage en beste videoclip van een vrouwelijke artiest. De zangeres kwam een van de prijzen ophalen gehuld in een vleesjurk, inclusief vleestasje. En dat was nog maar een van de drie extravagante outfits die Gaga die avond droeg. Oudgediende Cher reikte de prijs voor beste videoclip uit aan de zangeres en vermelde daarbij dat zij al wenkbrauwen deed fronsen toen Lady Gaga nog Baby Gaga was.

Gaga kwam een eerder gemaakte belofte na tijdens haar dankwoord voor de award voor Bad Romance als beste videoclip. "Ik heb beloofd dat als ik zou winnen, ik de naam van mijn nieuwe album bekend zou maken. Het heet Born This Way", onthulde ze. Daarop gaf de zangeres een voorproefje van de titelsong.

De zangeres bedankte in het bijzonder de homoseksuelen voor het eindeloos aantal remakes van de videoclip van Bad Romance. Hoewel de zangeres dertien keer genomineerd was, heeft Gaga met acht awards geen record gebroken. Peter Gabriel nam in 1987 tien prijzen mee naar huis, voor de videoclip van het nummer Sledgehammer. Ook de groep A-ha kreeg in 1986 acht awards, voor de clip van Take on Me.

Andere winnaars van de Video Music Awards van dit jaar zijn 30 Seconds to Mars, Muse en Eminem. Justin Bieber werd uitgeroepen tot beste nieuwe artiest.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren