logo songteksten.net

Ticketsites op de vingers getikt

(Novum) - Vier bedrijven die via internet toegangskaarten voor concerten en evenementen verkopen, zijn op het matje geroepen door de Consumentenautoriteit. De ticketverkopers moeten duidelijker zijn in hun informatievoorziening en moeten hun website aanpassen.

De Consumentenautoriteit, die toezicht houdt op consumentenrechten en eerlijke handel, vindt dat de bedrijven de regelgeving rondom de informatievoorziening aan hun laars lappen. De ticketverkopers hebben dan ook een dwangsom opgelegd gekregen. De websites moeten onder meer duidelijker zijn over het feit dat ze doorverkochte kaartjes verkopen, de risico's die consumenten daardoor lopen, en de prijzen.

Eerder maakten organisatoren als Mojo en de KNVB al kaartjes ongeldig omdat deze met winst werden doorverkocht. De betreffende bedrijven hebben aan de Consumentenautoriteit laten weten de vereiste aanpassingen door te voeren. Het gaat om de vier bedrijven achter de websites 4alltickets.nl, tickets4events.nl, budgetticket.nl, onlineticketshop.nl en worldticketshop.nl

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren