logo songteksten.net

Topartiesten vragen om vrijlating Pussy Riot

(Novum) - Internationale topartiesten hebben maandag een open brief van Amnesty International ondertekend waarin wordt gevraagd om de vrijlating van twee leden van de Russische punkband Pussy Riot. In de brief wordt de gevangenschap van twee vrouwen uit de groep 'schokkend en onrechtvaardig' genoemd.

"De impact hiervan wordt wereldwijd gevoeld", staat in de brief. Meer dan honderd artiesten, onder wie Adele, Bruce Springsteen, Madonna, U2, Yoko Ono, Radiohead, Patti Smith, Kesha, Paul McCartney en Sting ondertekenden de oproep.

Maria Alechina (25 jaar) en Nadezjda Tolokonnikova (23 jaar) werden vorig jaar veroordeeld tot twee jaar strafkamp voor het zingen van een anti-Poetin lied in een kathedraal in Moskou. De Russische rechter zag hun daad als 'door religieuze haat gevoed hooliganisme'.

Amnesty International vindt dat de vrouwen slechts hun mening uitten en eist de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van Alechina en Tolokonnikova. Een hoorzitting voor vervroegde vrijlating van de Pussy Riot-leden dient woensdag en vrijdag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren