logo songteksten.net

Mickey Rourke speelt maffiahitman

(Novum) - Mickey Rourke gaat de hoofdrol van maffiahuurmoordenaar spelen in Ice Man. Scenarist David McKenna, bekend van American History X en Blow, schrijft het script, maar een regisseur is nog niet gevonden. Productiemaatschappij Natural Selection gaat de film financieren. Dat schrijft de Amerikaanse filmwebsite Deadline.

De film is gebaseerd op het boek The Ice Man: Confessions of a Mafia Contract Killer van Philip Carlo over Richard 'The Ice Man' Kuklinski. Kuklinski was ruim veertig jaar huurmoordenaar voor de maffia in New Jersey zonder dat zijn gezin daar iets van wist.

Pikant detail is dat Natural Selection medegefinancierd wordt door Saadi Gadhafi, de zoon van de Libische leider. Hij stapte volgens het Amerikaanse filmvakblad Variety voor honderd miljoen dollar in het filmproductiehuis. Gadhafi jr. probeert al jaren allerlei economische overeenkomsten met Hollywood te sluiten om de handel met Libiƫ te stimuleren.

De 57-jarige Rourke is momenteel te zien in een bijrol in de actiefilm The Expendables, van Sylvester Stallone. Hij was op het Filmfestival van Toronto aanwezig om zijn nieuwe thriller Passion Play, met Megan Fox, te promoten. Wanneer deze film naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren