logo songteksten.net

Musical Soldaat van Oranje heeft nieuw vliegtuig

(Novum) - De musical Soldaat van Oranje heeft een nieuwe Dakota gevonden. Het Nationaal Luchtvaartpark Aviodrome schiet de productie te hulp en heeft een vliegtuig beschikbaar gesteld. De Dakota van Soldaat van Oranje raakte in augustus beschadigd tijdens een nachtelijk transport.

"Helaas bleek al snel dat de Dakota C47 na het ongelukkige ongeval op de A44 niet meer op tijd te herstellen was voor de voorstelling", laat producent Fred Boot weten. "Het is geweldig dat Aviodrome zo snel een andere Dakota levert."

Met het nieuwe toestel wordt geen risico genomen. De Dakota uit 1937 wordt gedemonteerd tot een compacter formaat voor het eind deze maand naar vliegveld Valkenburg wordt gebracht. Het toestel is nodig voor de slotscène van Soldaat van Oranje. Daarin is te zien hoe koningin Wilhelmina met Erik Hazelhoff Roelfzema voor het eerst voet op bevrijde bodem zet.

Soldaat van Oranje - De Musical is vanaf 10 oktober te zien in de Theaterhangar op vliegveld Valkenburg bij Leiden. Op 30 oktober gaat de musical in première.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren