logo songteksten.net

Dagobert Duck voorbeeld voor Moreira de Melo

(Novum) - Fatima Moreira de Melo ziet wel overeenkomsten tussen Dagobert Duck en zichzelf. De steenrijke stripeend inspireerde de voormalig hockeyster al op zeer jonge leeftijd. Toch geeft Fatima meer om liefde dan om geld.

Moreira de Melo was zich op jonge leeftijd al bewust van geld. "Dagobert fascineerde me enorm: zo'n egocentrische eend, maar wel eentje met heel veel geld", vertelt ze in de glossy Donald. "Zelf spaarde ik op die leeftijd ook al geld. Ik had een spaarpot, een aparte buis voor guldens en een kluisje waarin ik schatten bewaarde."

"Dagobert was een voorbeeld, maar ik vond hem ook een beetje zielig omdat hij alleen maar liefde voor geld kan opbrengen", zegt Moreira de Melo. "Zelf zou ik best zonder geld kunnen leven, maar zonder liefde niet. Liefde staat voor mij op nummer een. Daarna volgen creativiteit en vrijheid."

"Geld betekent voor mij vrijheid om dingen te doen die ik leuk vind, of om juist even helemaal niets te doen." Fatima, een fervent pokeraar, heeft geen behoefte aan decadente dingen. "Dat is ook een overeenkomst met Dagobert: we geven beide geen geld uit aan gekke of nutteloze zaken."

Glossy Donald kwam vorig jaar eenmalig uit. Toen het blad waarin onder meer interviews en strips gecombineerd worden succesvol bleek, besloot uitgeverij Sanoma om met een vervolg te komen. Dinsdag ligt het themanummer over geld in de winkel. Later dit jaar volgt nog een editie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren