logo songteksten.net

Bekend Nederland heeft last van de hitte

(Novum) - Ook bekende Nederlanders hadden vrijdag behoorlijk last van de warmte. In zowel binnen- als buitenland puften de artiesten heel wat af. Een aantal BN'ers gaf via Twitter blijk op zeer inventieve wijze op zoek te gaan naar verkoeling.

"Vandaag warmste dag ooit! Ik heb de ijskast al leeggehaald om er straks in te gaan zitten!", twitterde Frans Bauer, die voor het middaguur al voorspelde dat de heetste dag was aangebroken.

Het record van de heetste dag ooit is overigens niet verbroken. Het warmterecord van 38,6 graden werd gevestigd in 1944. Desalniettemin is vrijdag wel de warmste dag van het jaar tot nu toe. Rond 14.00 uur werd het record van 22 juli verbroken. In het Limburgse Arcen tikte het kwik toen 34,6 graden aan.

Ook in de rest van het land was het tropisch warm. Royaltyverslaggever Marc van der Linden bedacht een ecologisch verantwoorde manier om de hitte tegen te gaan. "Wat doen jullie om koel te blijven vandaag? Ik laat de lampen uit in mijn kantoor!" Lange Frans koos voor een andere manier om verkoeling te zoeken. "Schrijven in m'n nakie."

Net als vele andere Nederlanders besloot Tim Douwsma verkoeling te zoeken aan de kust. "Onderweg naar Bloemendaal!", twitterde de zanger aan het begin van de middag. Hij was niet de enige met dit idee: op veel wegen naar bekende stranden stond het verkeer 's ochtends al vast. "Sta alleen al muurvast!"

Ook Barry Atsma, die momenteel in Duitsland is, had het zwaar. "Berlijn nadert de 40 graden. Pff. Ik kom nicht meer uit dieser hangmat", twitterde de 40-jarige acteur. Atsma was in Berlijn voor een auditie waarvoor hij een lange broek moest dragen. "De scènes speelden zich af in bittere winterkou. Of ik 'me winters wilde aankleden'."

Niet alle BN'ers zuchten en steunen over de warmte. Zo baalde Ferry Doedens dat hij niet in Nederland is voor de hoge temperaturen. "De hele dag geen straaltje zon gehad", twitterde de acteur, die aan het backpacken is in Thailand. "Jullie veel plezier met 37 graden. Jaloers."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren