Bloodhound Gang niet welkom in Rusland

Door Novum, zaterdag 3 augustus 2013 17:44, bron: Novum

(Novum) - Bloodhound Gang mag Rusland niet in. De Amerikaanse groep zou optreden tijdens een festival bij de Zwarte Zee, maar is na een grap met de Russische vlag niet meer welkom in het land. Dat meldt de Britse persdienst Reuters.

Tijdens een concert in de Oekraïne stopte bassist Jared Hasselhoff de Russische vlag voorin zijn broek. Vervolgens trok hij het stuk stof aan de achterkant van zijn broek weer naar buiten. "Niet tegen Putin zeggen", roept de bassist nog naar het publiek. Een video van het incident stond al snel op internet, waarna Rusland reageerde met het verbod.


"Ik heb de lokale autoriteiten gesproken. Bloodhound Gang kan zijn koffers pakken. Deze idioten spelen niet tijdens Kubana", reageerde de Russische minister van cultuur, Vladimir Medinsky, vrijdag via Twitter.


Volgens diverse media zou Bloodhound Gang, dat bekendstaat om maffe podiumstunts en expliciete teksten, zijn excuses hebben aangeboden. De band scoorde in Nederland hits als Fire Water Burn, The Bad Touch en Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren