logo songteksten.net

Jort Kelder: Pieter Storms sloeg mij

(Novum) - Jort Kelder zegt te zijn geslagen door Pieter Storms. De twee raakten dinsdagavond live op televisie verwikkeld in een heftige discussie in De Wereld Draait Door. Na afloop zou Storms Kelder een paar tikken op de wang hebben gegeven.

"Eerst begon Nina te gillen dat ik een rat was. Daarna begon Pieter mij tikken op de wang te geven", vertelt Kelder op Radio 3FM. "Allemaal niet zo opvallend. Maar als je geen argumenten hebt dan doe je dat soort dingen misschien."

De heethoofden bespraken aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk het onderwerp journalistieke integriteit. Kelder was tafelheer, Pieter en Nina Storms waren te gast. Al snel werd de discussie persoonlijk, waarbij Storms een artikel uit het blad Quote oprakelde waarin zijn vrouw werd afgebeeld als sm-meesteres. Kelder was destijds hoofdredacteur van Quote.

"Het is natuurlijk leuke televisie, maar zo'n debat gaat natuurlijk nergens om", vindt Kelder. "Er is een syndroom pseudologica fantastica, dat je altijd in je eigen waarheiden blijft geloven", sneert hij naar het echtpaar Storms.

Pieter Storms nuanceert het verhaal van Kelder. "Ik heb hem na afloop een flinke vent genoemd en hem twee keer met een vinger op zijn wang getikt", reageert hij tegenover de website van de Volkskrant. "Als ik hem werkelijk geslagen zou hebben, dan had hij geen fut meer gehad voor het tikken van zijn stukkie op zijn website", reageert Storms verder in De Telegraaf. "Dan was hij voorlopig niet meer opgestaan." De Vara heeft nog niet gereageerd op het voorval

Storms was woensdag niet alleen boos op Kelder maar ook op presentator Van Nieuwkerk en de gehele redactie van De Wereld Draait Door. "Vooraf hebben we expliciet de afspraak gemaakt dat Nina niet deel zou nemen aan de discussie tussen mij en Jort Kelder", zegt de kwade journalist tegen De Telegraaf. "Geen beelden en geen discussie. Dat was de afspraak."

Volgens Storms hebben de programmamakers bewust het gesprek richting zijn echtgenote gedraaid. "Ik was laaiend". Storms zegt een open brief over de 'schandalige' behandeling naar Van Nieuwkerk te gaan schrijven. Het boze echtpaar zou na de opnames hebben aangedrongen op het ontslag van Kelder als tafelheer bij het programma. "Ik zou direct afscheid nemen van zo'n man", zegt Storms. "Ik heb dit nooit eerder meegemaakt. Lage streken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren