logo songteksten.net

White Lies opgetogen over derde plaat

(Novum) - Harry McVeigh is in de wolken met de nieuwe plaat van zijn band White Lies. "Dit is onze beste plaat tot nu toe", verzekert de zanger. "Het is moeilijk uit te leggen waarom, maar dit is het puurste album."

Volgens bassist Charles Cave vertoont Big TV, het derde studioalbum van het Britse trio dat vrijdag verschijnt, overeenkomsten met het debuutalbum To Lose My Life. Bekende nummers van die plaat zijn het gelijknamige To Lose My Life en Farewell to the Fairground. "Het zou mij verbazen als fans van White Lies deze cd niks vinden", legt hij uit aan Novum Nieuws. "Dit voelt als de tweede cd bij de eerste plaat, als dat een dubbelalbum was geweest."

De drie heren besloten bij het maken van Big TV anders te werk te gaan dan voorheen. "We maakten een soort overgangsperiode door tijdens onze vorige toer", legt McVeigh uit. Volgens de frontman ging de band met deze plaat terug naar de basis. "Het voelde als therapie. We moesten onszelf helemaal afbreken om vervolgens een nieuwe start te maken." De liedjes voor het nieuwe album werden daarom op een 'ingehouden' manier geschreven, met weinig achtergrondgeluid. "Op die manier werd alles 'simpeler' en directer", aldus McVeigh.

De andere manier van werken was wel even wennen, geeft Cave toe. "Het was als het eten van groenten. Je weet dat het goed voor je is en dat je het moet doen, maar eigenlijk heb je er geen zin in en snak je soms naar een groot stuk vlees."

Kritiek op hun muziek deert de mannen niet en gaat gedeeltelijk langs hen heen. "Ik probeer de muziekpers zo veel mogelijk te vermijden", aldus Cave. "En als ik dan eens wat lees, verbaast het me altijd hoe serieus sommige bands zichzelf nemen." De bassist denkt dat anderen een voorbeeld kunnen nemen aan heavy metalbands, waarvan hij altijd een groot fan is geweest. "Die gasten zijn het aardigst en hebben de beste shows, ook al staan ze soms geschmink als clowns op het podium. Wij doen dat niet, maar wij zijn wel net kleine kinderen", zegt Cave. Daar is McVeigh het roerend mee eens. "Wij gedragen ons alsof we nog 14 jaar oud zijn."

White Lies, waarin drummer Jack Lawrence-Brown speelt naast Harry McVeigh en Charles Cave, geeft in november twee optredens in Nederland. De band staat op 7 november in Paradiso in Amsterdam, een dag later doen de heren de Effenaar in Eindhoven aan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren