logo songteksten.net

Pieter Storms schrijft Van Nieuwkerk boze brief

(Novum) - Pieter Storms wil tekst en uitleg van De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk. De journalist schrijft in een open brief aan de presentator, die door De Telegraaf werd gepubliceerd, onder meer dat hem een poets is gebakken.

"Vooraf is namelijk uit en den treure met de redactie besproken dat Nina in de studio aanwezig zou zijn maar niet in de discussie betrokken zou worden", schrijft Storms. "Dat er geen foto's van de cover uit Quote 'Ohhhhh Nina', geen afbeeldingen van het boek van Smit, geen opgestoken duimen zouden worden getoond." Storms zegt bij het terugzien van de uitzending duidelijk gemerkt te hebben dat zijn vrouw in beeld werd gemanouvreerd.

"Er wordt tenminste tien keer prominent op haar ingezoomed en de zaalmicrofoon staat al naast haar als Jort zich met veel bombarie direct tot Nina richt", schrijft de boze journalist verder. "Verder wisselen de beelden van de Quotecover, het boek van Smit en andere foto's van Nina in hoog tempo in het decor." Storms vindt dat de regie 'klaarblijkelijk helemaal voorbereid was op een confrontatie met Nina als middelpunt'.

Storms zegt dat hij naïef is geweest door te denken dat De Wereld Draait Door een integer journalistiek programma is. De setting zou perfect geregisseerd zijn voor de 'aanval' van Kelder op zijn vrouw. "Omdat ik niet in toevalligheid geloof ben ik er van overtuigd dat wij in de luren zijn gelegd." Het oorspronkelijke onderwerp van het gesprek zou de verloedering van de journalistiek zijn. Volgens Storms is de uitzending zelf daar 'misschien wel het meest aansprekende voorbeeld' van.

Storms eindigt zijn brief aan Van Nieuwkerk met de mededeling 'In afwachting van een reactie van jouw kant, zoals je beloofde'. De Vara heeft in een verklaring laten weten dat er geen enkele toezegging is gedaan dat Nina Storms niet in beeld zou worden gebracht of een vraag zou worden gesteld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren